Mindfulness Den Helder
 
Voor wie
Doelgroep
Mindfulnesstraining is voor iedereen, met of zonder specifieke klachten. Ervaring met yoga en meditatie is niet noodzakelijk.

Mindfulness werkt helend bij problemen als piekeren, burn-outklachten, stressklachten, verdriet, pijn, conflicten of slapeloosheid. Maar ķeder mens die meer rust en balans in zijn of haar leven wil krijgen, kan profiteren van de kracht van mindfulness.

Het leven kan aanvoelen alsof je wordt geleefd. Soms kan dat teveel worden, hoe waardevol de onderdelen van je leven ook zijn. Misschien wordt je leven overheerst door pijn of zorgen. Of gebeuren er ingrijpende dingen waar je geen vat op lijkt te hebben.
We willen graag dat het leven anders is: de touwtjes in handen, meer genieten. Maar goede bedoelingen om dingen beter te doen stranden vaak.

Door beoefening van mindfulness maak je bewust een pas op de plaats. Je leert de dingen te zien precies zoals ze zijn. En je ervaart wat jouw automatische reactie is. Door een stap terug te nemen en objectief naar je reacties, denkpatronen en overtuigingen te kijken maak je ruimte. Op deze manier ontstaat op een natuurlijke manier wel meer rust, balans en genieten.

Wanneer nog even wachten?
Mindfulness is een training en geen behandeling of therapie. Ook is mindfulness een intensieve training, waarbij eigen oefening je het meest brengt.
Als zich een acute crisis voordoet in het leven, zoals een verlies of een scheiding, is het aan te raden even te wachten totdat de het stof iets is neergedaald. Daarna zou mindfulness heel behulpzaam kunnen zijn.
Als er sprake is van een psychiatrische diagnose zal er in het persoonlijke gesprek samen worden bekeken of mindfulness het antwoord is, of dat een vorm van therapie meer winst kan opleveren.

"Je schatkamer bevindt zich vanbinnen,
Hij bevat alles wat je ooit nodig zult hebben"
Boeddha

Lid van beroepsvereniging VMBN , Categorie 1, lidmaatschapsnummer: 2016776 | KvK-nummer: 68100825